Hem Tour Trent Jones Jr är fortfarande sur på Gary Player för sågningen av Chambers Bay

Trent Jones Jr är fortfarande sur på Gary Player för sågningen av Chambers Bay

0
0

När vi närmar oss US Open så har det två år gamla bråket mellan Gary Player och Robert Trent Jones Junior blossat upp igen.

Det är Robert Trent Jones som uttalar sig nedsättande om Player i en intervju i GolfDigest. Och ämnet är förstås den kontroversiella uppsättningen av Chambers Bay, vilken Gary Player kallade för “den mest obehagliga golftävling jag någonsin sett”.

Banan ritades av Jones och upphovsmannen har haft svårt att släppa den kritik han utsattes för under och efter tävlingen.

I intervjun slår RTJJ tillbaka: “Gary Player spelade inte i tävlingen. Jag tror att Player är bered att göra vad som helst för att få uppmärksamhet”, sa han i intervjun där han kallade Player för en “showboater”.

Gary Player lät inte det påståendet passera. Och varför skulle han?

“Nu när vi närmar oss 2017 US Open på Erin Hills har efterspelet och kritiken från många spelare av Chambers Bay 2015 , särskilt Gary Player, tyvärr tagits upp än en gång av Robert Trent Jones Jr. nästan två år senare.”

I John Strenges intervju anklagar bandesignern Player för att ha framfört åsikter som tycktes delas alla spelares, besökare och journalister: Chambers Bay höll inte måttet.

När Player gick banan före tävlingen uttryckte han skepticism efteråt.

Så varför tar RTJJ upp saken två år senare?

Player var knappast ensam om sin åsikt. Hans utlåtande försvarades av Rory McIlroy, Henrik Stenson, Sergio Garcia, Ian Poulter och flera andra. Någon sa att grenarna såg ut som  “broccoli eller blomkål”.

Men RTJJ är helt uppenbarligen känslig för kritik, och kanske en smula långsint.

Med en vecka kvar till den 117:e upplagan av US Open anklagar Jones Player inte bara för att vara “uppmärksamhetssökande” – han ifrågasatte också Players närvaro på under US Open och även hans närvaro på OS, faktiskt.

RTJJ hävdade Player gjort allt för att undvika honom vid Senior British Open och att han bad om ursäkt för sina kommentarer när de träffades på OS.

Vilket är en smula märkligt.

Vem kan bedöma en bana bättre än en spelare som vunnit alla fyra majors och designat mer än 400 golfbanor runt om i världen?

 

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev

Ladda fler relaterade artiklar
Ladda fler av Dagens Golf
Ladda fler i Tour

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu tar robotarna över på Hooks parkbana

Fyra robotgräsklippare från Husqvarna sköter i år klippningen av samtliga fairways på Park…