Hem Tour ET Sebastian Söderberg leder Volvo China Open efter felfri 63-runda

Sebastian Söderberg leder Volvo China Open efter felfri 63-runda

0
0
Volvo China Open 2024 - Day 1

Sebastian Söderberg visade återigen stark form med en felfri nio under par 63:a, vilket gav honom delad ledning efter första rundan av Volvo China Open på Hidden Grace Golf Club. Den svenske golfaren, som för närvarande leder Asian Swing Rankings efter att ha slutat tvåa två tävlingar i rad, gjorde nio birdies för att hamna på samma antal slag som fransmannen Romain Langasque.

Langasque, som startade i den fjärde gruppen på torsdag morgon, inledde på sista nio och det dröjde inte länge förrän den 28-årige spelaren var nere på röda siffror. Han gjorde birdie på hål 11 innan han imponerade med en rad av sju birdies i rad vid vändningen för att ligga på nio under par. Söderberg anslöt sig efter en egen birdie-sträcka över fem hål.

“Jag var verkligen stabil från tee idag. Jag placerade mig själv på bra positioner, slog många bra wedge-slag och jag kunde också dra nytta av par 5-hålen. Jag har arbetat hårt med mitt mentala spel de senaste åren. Jag har försökt att vara fokuserad och tålmodig ute på banan, och tagit ett slag i taget.”

Duon är ett slag före hemmafavoriten Li Haotong, som gjorde åtta birdies i sin felfria 64-runda och ligger på tredje plats.

Söderberg har siktet inställt på sin tredje Major-start – de tre bästa spelarna på Asian Swing Rankings efter Volvo China Open får en plats i US PGA Championship senare denna månad.

“Det skulle verkligen vara trevligt att komma ut på toppen och vinna Asian Swing. Det här är den första Swing jag har varit med om. Det finns en plats i Majorn på spel den här månaden så naturligtvis kommer du alltid att fästa lite extra uppmärksamhet på det. Jag behöver ta varje slag i taget och inte komma före mig själv.”

“Min schema ser ganska bra ut just nu när det gäller de kommande turneringarna, men jag försöker att inte tänka på det.”

Trefaldige DP World Tour-vinnaren Guido Migliozzi, fransmannen Julien Guerrier och tjecken Gordan Brixi delar fjärde plats efter att trion postat sju under par i öppningsrundorna på 65 slag.

Andra rundan börjar kl. 6:40 lokal tid imorgon, medan Söderberg startar tillsammans med kinesen Wu Ashun och sydafrikanen Zander Lombard kl. 7:30. •

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev

Ladda fler relaterade artiklar
Ladda fler av Dagens Golf
Ladda fler i ET

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Inför PGA Championship – 5 saker du borde veta om Valhalla Golf Club

En perfekt arena för mästerskapsgolf Valhalla Golf Club, som designades av Jack Nicklaus, …