Hem Spelare Ryder Cup-spelare vann Robert Karlsson tävling i Katrineholm

Ryder Cup-spelare vann Robert Karlsson tävling i Katrineholm

0
0

Oliver Wilson vann över Joachim B. Hansen i en dramatisk särspel över två hål för att vinnaSwedish Challenge hosted by Robert Karlsson.

Båda var 13 under par efter 72 hål på Katrineholms Golfklubb.

Hansen såg ut att gå mot sin tredje seger på Challenge Tour den här säsongen när han närmade sig sista green men treputtade för bogey medan Wilson gjorde ett säkert par.

Både Wilson och Hansen gjorde par på första extrahålet men Wilson höll nerverna i styr på det andra då han slog ett intelligent slag från det ruffen till greenkanten innan han lyckades tvåputta för par.

Wilson, som ingick i 2008 års Ryder Cup-lag, var påtagligt  glad över sin  första seger på fyra år efter vad han beskriver som “några tuffa år”.

“Jag är absolut glad, verkligen. De senaste åren har varit hårda men jag kämpade bra idag. Jag hade inte mitt A-spel, men jag började bra och det var en tuff  kamp mellan mig och JB.”

“Att få jobbet gjort betyder mycket. Det är fortfarande en lång väg att gå på min resa men det är definitivt ett stort steg i rätt riktning. Jag hängde med de här dagarna och det betyder mer när jag känner att jag vann utan mitt A-spel under helgen, så det går i rätt riktning.”

Wilson vann 2014 Alfred Dunhill Links Championship men har kämpat med sitt spel de senaste sex åren. Men efter fyra månader med stabilt spel kan han njuta av golf igen.

“De senaste tre eller fyra månaderna har varit avgörande,” säger han. “Utan dem skulle jag förmodligen inte spela eftersom jag inte längre var kär i spelet, jag hade inte svaren och jag kämpade.”

“Jag kunde inte hitta fairways, jag kunde inte ens spela – jag kunde inte ta mig runt golfbanan. Förra året var lite bättre men inte tillräckligt bra och det gav mig inte någon tro på att jag kunde komma tillbaka till där jag ville vara.”

“Jag har inte spelat en tävling än där jag känner att jag har fått ihop alla delar men det går i rätt riktning och jag börjar bli förälskad i spelet igen. Det är en uppåtgående trend men jag är väl medveten om att det fortfarande är en lång väg att gå för att komma dit där jag vill vara.”

Han medger att det är långt kvar men han har siktet inställt på att återigen bli en av världens 100 bästa.

“Jag vill bli bättre än vad jag var förut”, sa han. “Just nu är det fantastiskt. Detta ger mig en kategori där jag kan planera lite mer i slutet av säsongen och fatta några beslut, men jag måste fortsätta spela bra.

“Jag vill tillbaka till European Tour, hålla mitt kort och fortsätta bygga för att försöka komma tillbaka i världens 100 bästa. Det är långt ifrån just nu – jag tror att det här kan vara de första världsrankingspoängen jag har tjänat sedan 2014! “

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev

Ladda fler relaterade artiklar
Ladda fler av Dagens Golf
Ladda fler i Spelare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Inför PGA Championship – 5 saker du borde veta om Valhalla Golf Club

En perfekt arena för mästerskapsgolf Valhalla Golf Club, som designades av Jack Nicklaus, …