I ett uttalande sent måndag kväll förnekade Woods att han hade druckit när han greps av polis inte långt från hemmet i Jupiter, Fla. Gripandet av honom i måndags berodde på “en oväntad reaktion på föreskrivna läkemedel”.

Enligt en rapport på Palm Beach County Sheriffs webbplats, grepps Tiger, 41, 7:18 på måndagenoch släpptes kl. 10:50.

Enligt TMZ.com körde Woods en Mercedes-Benz 2015 “felaktigt över hela vägen” och tillade att han var “arrogant” när polisen stoppade honom och vägrade att ta ett Breathalyzer-test.

Palm Beach Post, citerar en polistalesman som säger att Woods körde söderut på Military Trail (County Road 809) klockan 3 på morgonen när han stoppades. Hans hem på Jupiter Island ligger i motsatt riktning. Polisen förväntas släppa mer detaljer idag, inklusive gripanderapporten.

Sent på måndagen tillkännagav Woods följande:

”Jag förstår allvaret av vad jag gjorde och jag tar fullt ansvar för mina handlingar.”

”Jag vill att allmänheten ska veta att alkohol inte var inblandad. Det som hände var en oväntad reaktion på föreskrivna läkemedel. Jag inser inte att blandningen av mediciner hade påverkat mig så starkt.”

”Jag skulle vilja be om ursäkt av hela mitt hjärta till min familj, vänner och fansen. Jag förväntar mig mer från mig själv.”

”Jag ska göra allt i min makt för att säkerställa att detta aldrig händer igen.”

”Jag samarbetade fullt ut med brottsbekämpning, och jag skulle vilja personligen tacka representanter för Jupiter Police Department och Palm Beach County Sheriff kontor för deras professionalism.”

Brott kan ge upp till sex månaders fängelse.

I november 2009 greps Woods för vårdslös körning och böter på 164 dollar efter att ha kört sin Cadillac SUV in i en brandpost utanför sitt hem i Windermere, nära Orlando.