Hem Golfbanor Nu tar robotarna över på Hooks parkbana

Nu tar robotarna över på Hooks parkbana

0
0
Husqvarna Hooks Herrgård

Fyra robotgräsklippare från Husqvarna sköter i år klippningen av samtliga fairways på Parkbanan på Hooks Herrgård. 

Hooks Herrgård motiverar investeringen med en strävan efter att minska anläggningens klimatpåverkan men också en strävan efter att kunna erbjuda en högre kvalitet. Tidigare kan det ha förekommit skillnader i spelupplevelsen beroende på vilken dag och tid man slagit ut på banan.

– Jag räknar inte med att det blir billigare att göra på det här sättet. Men eftersom vi klipper sju dagar i veckan blir spelupplevelsen bättre. Vi måste ändå ha personal och vi måste göra en del underhåll, säger anläggningens course manager, Henrik Wissinger.

När Golfbranschen pratar med golfbanan Henrik Wissinger har maskinerna kört i fem dagar. De fyra robotgräsklipparna är igång 20 timmar om dygnet. 1 200 meter elkabel till laddstationer har grävts ned runt banan.

– Det fungerar bra. Tekniken går framåt och det ska bli spännande att se hur det blir. Vi har ju alltid haft bra fairways på parkbanan. Tidigare klippte vi tre dagar i veckan. Så det blir förhoppningsvis en bättre upplevelse och en högre standard varje dag.

Hooks Herrgård har tidigare använt robotgräsklippare för att klippa gräsytor i anslutning till herrgården, men i år tar alltså robotarna steget ut på golfbanans fairways. 

Klipparna frigör tid för banpersonalen. Befintlig personalstyrka får mer att jobba med detaljer i omgivningarna medan robotarna sköter fairwayklippningen. 

– Tidigare klippte vi fairways under sex timmar tre dagar i veckan. Nu kan de göra annat. Vinningen är att vi sparar tid på förmiddagen. Vi klipper ju aldrig med traditionella maskiner när det spelas golf på banan längre. Men de som spelar golf medan fairways klipps menar att klipparna inte är i vägen. 

De minskar också klimatpåverkan. Enligt beräkningar kommer bränsleförbrukningen minska med omkring 15 procent.

– Robotiseringen tillsammans med Husqvarna är en viktig del i utvecklingen av vårt golferbjudande och även ett led i vårt hållbarhetsarbete, säger Hans Edberg, VD på Hooks Herrgård.

– Utöver investeringen i robotgräsklipparna har vi totalrenoverat vårt golfcenter med kök och bistro, vi har gjort en rad ombyggnationer på flera korthål, och även gallrat ur runt Skogsbananför att få in mer sol och vind på spelytorna

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev

Ladda fler relaterade artiklar
Ladda fler av Dagens Golf
Ladda fler i Golfbanor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Inför PGA Championship – 5 saker du borde veta om Valhalla Golf Club

En perfekt arena för mästerskapsgolf Valhalla Golf Club, som designades av Jack Nicklaus, …