Hem Utrustning Callaway Epic irons – ett järnset utan budgetbegränsningar

Callaway Epic irons – ett järnset utan budgetbegränsningar

0
0

Kanske är det framgångarna för PXG som resulterar i att Callaway nu släpper ett järnset som kostar närmare 18 000 kronor. Det är ett set vars tillverkningsprocess inte omgärdats av några begränsningar i budget.

Det sägs att Callaways chef för FoU, Alan Hocknell, för några år sedan fick uppdraget av VD Chip Brewer att skapa sina “drömjärn”. Chip satte ingen tidsgräns eller budgetgräns för material eller kostnad.

Det låter onekligen lite som Bob Parsons uppdrag till de Ping-ingenjörer han värvade för uppdraget…

70 personer anlitades för att bestämma vad som behövdes och hur man skulle skapa klubban. Ingenjörer, metallurger, industriella designers, Tour Pros, professionella klubbmontörer…

Alla deltog i konceptualisering, utveckling, raffinering och testning.

Callaway Epic med en pro variant till höger.

Varje element och dimension av ett järn bedömdes – övergripande form, ansiktsstorlek, bladtjocklek, cavityform, topline, CG-läge, hosel, axel. Effektdynamiken, inklusive synergier om hur varje komponent stödde eller begränsade varandra, granskades noggrant. Allt för att uppnå en överlägsen och mer tilltalande kombination av avstånd, kontroll, förlåtelse och känsla.

Resultatet släpps nu: Epic och Epic Pro Irons, som båda erbjuder det bästa prestandapaketet en järnklubba i Callaways historia kunnat stoltsera med.

Ett av målen var att fler klubbor i setet skulle nå COR-gränsen.

Därför gjordes flera förbättringar av klubbhuvudets Exo-Cage-konstruktion. (Det här är den andra Callaway Iron som använder Exo-Cage. Det första, Big Bertha OS, var det enda järnet som fick fem stjärnor i varje kategori av Golf Digest Hot List 2017.)

I Epic inkorporerades en högkvalitativ stålstruktur in i mitten av kaviteten för att öka styrkan och stabilisera kroppen, särskilt topplinjen och sulan, så att träffytan kan ta på sig en större belastnings. Facktermen för detta är “energy lensing”. I Epic Irons ökar “energy lensing” effektiviteten i träffytan för att främja snabbare bollhastighet och avstånd. Det hjälpte Callaway att höja korrigeringsområdet till nära USGA-gränsen på .830 COR i järntre till järnsju.

Det är första gången de haft så många järn i samma set så nära den gränsen.

Inne i huvudet gjordes grundläggande förändringar i Callaways Intern Standing Wave (ISW)-teknologi, en viktningsmetod som påverkar lansering, spinning och känsla. I enkla termer är ISW en platt, asymmetriskt formad metalldel som hjälper till att identifiera CG-platsen för att främja optimal lansering och spinn i varje huvud och styr vibrationerna för att främja en känslan. I det här fallet består ISW av en speciellt formad bit MIM-benhandlad volfram. MIM står för Metal-Injected Molding, en formsprutningsprocess som använder finpulvriserad metall för att skapa invecklade delar med stor precision.

MIM-volfram möjliggör en ny kombination av storlek, form och vikt för ISW, vilket gör att CG-läget kan placeras på olika sätt i varje enskild järnklubba. Extremt låg i långjärn och gradvis högre när loftet ökar för att främja bollflykten.

Den ultratunna träffytan har en förbättrad 360 Face Cup-arkitektur som minskar tjockleken till 1 millimeter vid tunnaste punkten. Det gör att fälgen kan böjas lätt och med högre hastighet. Bollhastigheten ökar, även vid slag på tån, hälen, högt och lågt. Resultatet är mer avstånd på nästan varje sving.

Klubban finns i två versioner. Epic Pro Irons har samma material och teknik, men i ett mer kompakt huvud med tunnare topplinje och mindre offset vilket gör klubborna mindre förlåtande men betydligt mer användbara när slag ska formas.

Ett set kostar 17 999 kronor.

 

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev

Ladda fler relaterade artiklar
Ladda fler av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Utrustning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Onyria Quinta da Marinha vinner pris på Tourism Leaders Awards

Onyria Quinta da Marinha i Cascais, Portugal, har tilldelats utmärkelsen “Bästa Hote…