Hem Utrustning Geni eller galen miljardär? Bob drömmer om att göra världens bästa golfklubbor

Geni eller galen miljardär? Bob drömmer om att göra världens bästa golfklubbor

0
0

Konkurrensen på marknaden är tuff men Bob Parsons är inte rädd för att utmana: Han ska bygga världens bästa klubbor. Och i år kommer flera tunga tourspelare att stoppa hans klubbor i bagen.

Zach Johnson avslutade nyligen sitt kontrakt med Titleist (som han spelat med i 12 år) för att byta till PXG, som Bob Parsons klubbor heter.

PXG står för Parsons Xtreme Golf.

Ryan Moore bytte redan 2015.

Kanske övertygades de av Parsons tidigare framgångar som affärsman. Han byggde upp Parsons Technologies och sålde det för 64 miljoner dollar. Sedan grundade han GoDaddy. Och nu ger han sig alltså in i golfbranschen.

När Parsons startade PXG fick de anställda veta att de inte omfattades av några som helst begränsningar, vare sig i tid eller pengar. Pengar bör inte heller vara en begränsning för de tilltänkta kunderna eftersom ett set klubbor kostar runt 45 000 kronor.

– Jag är inte främst ute efter att tjäna pengar, säger Parsons i en intervju med AP som publiceras på Yahoo. Mitt mål är att bygga otroliga golfklubbor utan att ta hänsyn till kostnad eller tillverkningsprocess. Jag har berättat för folk vad jag håller på med och de säger; ”Du är dum i huvudet”. Det är ett bra tecken.

Åtta spelare har kontrakt med PXG. Utöver Ryan Moore och Zach Johnson är det Billy HorschelChris KirkJames Hahn och Charles Howell III på PGA Tour, Cristie KerrAlison Lee och Gerina Piller på LPGA, Rocco Mediate på Champions Tour, samt Sadena Parks och Beatriz Recari.

PXG-Driver-Precision-Weighting-System PXG-Club-0311-Tour-Edition-IronsPXG-klubborna har ett säreget utseende. Järnklubborna har en bladform där ett hålrum inuti bladet är fyllt av termoplastisk elastonomer. De svarta punkterna är justerbara tungstensskruvar. 

– När våra ingenjörer började arbetet med en prototyp satte man dit vikter på det sättet. Jag tyckte det såg bra ut och sa att det kan bli vårt kännetecken. 

Marknaden? Tja, enligt bob Parsons finns den:

– Det finns 6,5 miljoner passionerade golfare i USA.  4,1 miljoner av dem tjänar mer än 1,2 miljoner kronor om året. Det betyder att två miljoner tjänar metydligt mer än så. Och om du då hittar ett set golfklubbor som, utan att du behöver förändra din sving, tar dig till hcp 3… då köper du dem.

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev

Ladda fler relaterade artiklar
Ladda fler av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Utrustning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Onyria Quinta da Marinha vinner pris på Tourism Leaders Awards

Onyria Quinta da Marinha i Cascais, Portugal, har tilldelats utmärkelsen “Bästa Hote…