Hem Golftips 10 säkra sätt att spela riktigt dålig golf – vilka av dessa fel gör du?

10 säkra sätt att spela riktigt dålig golf – vilka av dessa fel gör du?

1
1

Allt började som ett Facebook-inlägg.

Kenneth Nilsson, golfcoach på Gullbringa Golf Akademi, lade halvt på skoj, halvt på allvar ut en lista på fem saker som lätt resulterar i att man spelar sämre golf.
De flesta kan nog känna igen sig i tipsen.

Kenneth kallade det för ”Handbok i konsten att förstöra sin egen, och ibland andras, golfrunda!”

Kenneth Nilsson, Gullbringa Golf Academy

Så här skrev Kenneth:

”Kära Golfvänner,
Som ett litet bidrag till det glada goda påskfirandet kommer jag här att presentera fem väl genomtänkta förslag på hur ni skall lyckas i ert uppsåt att spela riktigt dålig golf. Sätt er bekvämt, andas ut och öppna era sinnen!”

Och så lanserade han sina fem ”bästa” tips.

Hur många fel gör du dig skyldig till?

1. Undvik speliknande träning!

Förlägg så mycket som möjligt av er träningstid till plastmattorna på Drivingrangen, var noga med att slå många bollar i rad mot samma mål och givetvis med samma klubba! Uttala ett tydligt NEJ vid varje tillfälle som slaget inte blir precis som du tänkt dig! Långa pass med låg fokusnivå är att föredra! “Rake and beat” är facktermen för denna verkligt effektiva metod att bryta ner ert spel!

2. Tänk sönder varje slag du slår!

En lysande taktik är att ha många tankar om varje liten del av varje del av dom olika delarna av dina slag. Se till att ha åtminstone fem checkpoints angående er uppställning, minst lika många om grepp och sikte! Antalet postioner som ni skall kolla av i din baksving kan bara inte bli för många.

3. Ha alltid orealistiska förväntningar om era förmågor!

Eftersom proffsen träffar minst 6 av 10 fairways och sänker hälften av sina tvåmetersputtar, finns det ju ingen orsak att inte bli frustrerad varje gång ni missar en fairway eller när en sex-meters sned nedförsbirdieputt inte sitter mitt i hålet!
Målsättningen måste ju vara att träffa alla fairways och minst 19 greener per runda. Glöm för allt i världen inte bort att med tydligt kroppspråk och höga utrop av förvåning upplysa era medspelare om att ni normalt är mycket bättre än just idag!
Hitta något att skylla på. Jämför alltid med den gången det mesta gick er väg, och givetvis ska ni förvänta er förbättringar av era svaga sidor, trots att ni inte gjort nåt åt dom!

4. Ägna stor uppmärksamhet åt sådant som inte har med ert spel att göra.

Läs och skriv SMS. Skicka minst ett par mail under nio hål. Att gnälla på sånt som ni inte kan göra något åt kan göra underverk med ert spel. Allmänt slarv med enkla uppgifter, så att ni misslyckas även med dom, snabbar på färden mer mot den mörka avgrunden.

5. Var noga med att förändra er rutin så fort ett slag inte blir exakt som ni hade tänkt er!

Att förändra rutiner inför slaget beroende på omständigheter är ett säkert sätt att öka risken för oönskat utfall. Måste-tänk är oftast starten på nåt som inte blir bra. Negativa målbilder brukar leda till obehagliga konsekvenser!

Kennet avrundade inlägget med att be sina Facebook-kompisar om fler ”tips” på hur man försämrar sitt eget spel.

Och han blev bönhörd. Snart hade hans egen lista fördubblats till 10 punkter:

”Det var precis som jag trodde, ni hade bra synpunkter på och erfarenheter av sånt som verkligen lägger sig som blöt filt över golfspelet! Detta kan bli hur kul som helst!”

Resten av listan ser ut så här:

6. Skyll på utrustningen!

Det är givetvis totalt beroende på skaftet i den nya drivern att ni oftast är tvungen att leta efter bollen på ställen som sällan eller aldrig ser skymten av en banarbetare! Vänta bara tills det nya Supersport, GT,Sprint Delux High Oktan Turbocharged driverskaftet kommer på plats i er nyinköpta driver. Då skall ni få se på grejjer! 
Att era chippar,pitchar o bunkerslag knappt hamnar på greenen beror givetvis på materialet i bollen eller klubbhuvudet. Spelliknande träning på klubbens nya fina närspelsområde är totalt onödigt och har ingen som helst påverkan på er förmåga! Bunkrarna har förresten alltid fel typ av sand!

7. Undvik till varje pris att värma upp, bra förberedelser är väldigt överskattat.

Det finns få saker som slår en sen ankomst, stressbyte av skor på parkeringsplatsen, språngmarsch till första tee, genomsök av bagen efter boll, peg och handske inför irriterade medspelare som upptakt till en riktigt usel start på ronden. En bilfärd till klubben där körkortet hänger löst vid många tillfällen gör inte saken sämre. Se till att ligga på topp när det gäller adrenalinhalt inför ert första utslag!

8. I umgänget med andra grupper på banan finns en hel del guldkorn att hitta!

Alla andra, spelare och övriga som befinner sig på banan samtidigt som er har givetvis som sitt huvuduppdrag att på så många tänkbara, och otänkbara, sätt som möjligt störa er när ni skall slå. Om det inte funkar är dom givetvis i vägen, spelar för långsamt, klipper fel fairway eller bara är där dom inte borde vara. Att lägga massor av energi på andra människors agerande på banan är väldigt funktionellt för den som vill förstöra sitt spel.

9. Låt era tidigare resultat lägga sten på bördan under en lång tid.

Ältande av oönskade, oturliga, onaturliga händelser, till exempel en treputt från 30 meter, som drabbade er tidigare under ronden är ett kraftfullt verktyg för den som verkligen vill trycka ner sig själv i skorna.

10. Falsk ödmjukhet kan göra underverk på resan mot den totala förnedringen.

Skyll alla bra slag på tur, förminska er prestation när ni gjort nåt bra!. När ni någon gång verkligen får till en klocka på tee, klaga lite på träffen, det kan ju bli så att nån i gänget slår lite längre…

Kenneth avrundar sitt inlägg med:

Fortsättning följer!

Vi misstänker att han har rätt…

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev

Ladda fler relaterade artiklar
Ladda fler av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Golftips

En kommentar

  1. Kennet

    17 april, 2017 at 12:10

    Gary player lät aldrig sin caddie göra rent Sw efter ett bunkerslag!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Onyria Quinta da Marinha vinner pris på Tourism Leaders Awards

Onyria Quinta da Marinha i Cascais, Portugal, har tilldelats utmärkelsen “Bästa Hote…