Nya Ping i210 järn är avsedda för bättre spelare som är beredda att lägga upp en slant för känsla, precision och kontroll i sina järn men som också behöver den förlåtelse som en cavityback ger.

I januari 2017 lanserade Ping i200-serien, järnklubbor med upphaussad  MOI. Alla kunde vara överens om att det var ett järn för bättre spelare som försökte locka lite sämre wannabes, tack vare vissa förlåtande egenskaper och en ganska tilltalande design. 18 månader senare släpps den modifierade, i210.

Flera av Pings Staff players spelar med iBlade-järn tack vare deras känsla och kontroll. Klubbhuvudet har en viss perimeterviktning men kräver ändå en bra bollträff.  För spelare som föredrar en mer förlåtande klubba, men som ändå inte vill ha storleken hos ett spelförbättrande järn (typ Ping G), är i210 ett hett alternativ.

Huvudet är gjutet, inte smitt, av 431 rostfritt stål. Genom att förstärka och fylla cavityn med en elastomer (30 procent mer än i i200-järnen!) har en större del av huvudets totala vikt kunnat fördelas till dess perimeter, vilket ökar förlåtelsen och resulterat i att i210 järnen känns mjukare.

Ping i210 är lättare att slå än iBlade trots sin tunna topplinje, sin smala sula och minimala offset.

Priset är 8 500 kronor för sex järn med stålskaft.