Hem Redaktörens blogg På tee: Mardrömsbollen – Jonas, Gustav och Lina

På tee: Mardrömsbollen – Jonas, Gustav och Lina

0
0

Det händer då och då att intervjupersoner får uttala sig om vilken som är deras drömboll – de får välja tre personer de gärna skulle spela 18 hål med. Men det händer ju, då och då, att vi hamnar i en boll där sällskapet inte är så värst stimulerande.

Låt oss i stället fundera på det en stund.

Vilken vore den ultimata mardrömsbollen? Tre personer som skulle ödelägga vilken runda som helst om man tvingades spela med dem.

Jag kom fram till följande: Hamnade man på första tee med de här tre personer så inbillar jag mig att stämningen skulle vara allt annat än munter och inspirerande. 

1. Jonas Olsson, skådespelare i Djurgårdens backlinje

Jonas Olsson lirar i samma liga som Pepe, Suarez, Neymar och Ronaldo. Inte när det gäller bollbehandling och blick för spelet, utan när det gäller att tillskansa sig fördelar som ska kompensera för hans (och lagets) tillkortakommanden. Alla ser att de fuskar, utom domaren. Men det bekommer dem inte det minsta.

Jonas Olsson skulle kunna dra ut bollen i tjockruffen till vänster om Carnoustie femte hål, gå 75 meter ut det höga gräset och för att sedan självsäkert påstå: ”Jag har den!”

Ingen skulle tro honom. Utom möjligen Bojan Pandzic.

2. Lina Thomsgård, Rättviseförmedlingen.

Redan på första tee skulle hon antagligen ifrågasätta vithetsnormen i trepacken och kräva att alla ska spela med bollar i en bredare färgskala. Orange, gula, bruna, gröna, röda och även svarta.

Invändningar om att din vita ProV1:a har egenskaper som passar din bollhastighet och din sving avfärdas. Färgen på skalet är viktigare än de egenskaper som göms där under. Möjligen skulle Lina också ondgöra sig över att det inte finns separata tee’s för ett eventuellt tredje kön.

Gnället över detta varar tills hon upptäcker att skötselprogrammet för banan inte genuscertifierats.

3. Gustav Fridolin, skolminister

Du drawar ut bollen 230 meter, mitt i fairway. Du förväntar dig kanske någon form av erkännande från dina medspelare, något i stil med: ”Bra drive!”. Men när du vänder dig om står Gustav där och gör ett handhjärta.

Skakad och störd toppar du inspelet över green, in i en slånbärsbuske.

“Det där kan jag hitta på 100 dagar”, säger Fridolin, som efter rundan stegar in på kansliet för att tvinga klubben att öppna en extra ungdomssektion för 9 000 asylsökande juniorer.

Ladda fler relaterade artiklar
Ladda fler av Dagens Golf
Ladda fler i Redaktörens blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Åke Nilsson vinnare i Norge efter avslutande 67:a

Efter en avslutande rond på 67 slag tog Kristianstads Åke Nilsson årets första seger när G…