Hem Tour ET Golfvärldens märkligaste sving tillbaka på Europatouren
ET

Golfvärldens märkligaste sving tillbaka på Europatouren

0
0

Ho-sung Choi peggar upp i årets Magical Kenya Open på Karen Country Club i Nairobi 14-17 mars. Sydkoreanen blev en sensation på när en film med hans “Fishermans swing” spreds på sociala medier.

45-årige Ho-sung Choi lärde sig att spela golf efter att ha läst om spelet i tidningar. Sin sving tills trots har han vunnit tre tävlingar, bland annat Casio World Open i Japan förra året.

Det som gör Chois swing så unikt är hans follow-through, när han lyfter sin högra fot från marken och svänger den runt kroppen innan han övergår till en av flera olika avslutningsrörelser.

– Jag kan inte vänta att tävla på European Tour, sa Choi, som för närvarande parkerar strax utanför de bästa 200 i världen och har spelat totalt nio europeiska tävlingar sedan 2009.

– Jag upptäckte golf sent i mitt liv, jag var 25 år, efter några hårda erfarenheter. Jag är enormt tacksam för möjligheten att spela golf runt om i världen, och jag är fullt medveten om att inget av detta skulle vara möjligt utan kärlek och stöd från mina fans.

– Jag har aldrig varit i Afrika, men jag har hört bra saker om Kenya och golfbanorna där – jag kan inte vänta att testa mig själv mot Europatour-spelare igen.

Peter Kanyago, Kenya Open Golf Limited, ordförande, säger:

– Vi är glada att ha Ho-sung Choi Grace 2019 Magical Kenya Open presenterad av Absa. Hans unika spelstil appellerar till många runt om i världen och får uppmärksamhet från såväl golfare som icke-golfare.

Choi kommer att spela med danske Thomas Bjørn ochShubhankar Sharma.

Magical Kenya Open är värd för en europatourtävling för första gången men har varit en del av European Challenge Tour International Schedule sedan 1991.

Ladda fler relaterade artiklar
Ladda fler av Dagens Golf
Ladda fler i ET

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Åke Nilsson vinnare i Norge efter avslutande 67:a

Efter en avslutande rond på 67 slag tog Kristianstads Åke Nilsson årets första seger när G…