Hem Tour Fyra Ryder Cup-kaptener möts på St Andrews i stjärnspäckat Senior Open

Fyra Ryder Cup-kaptener möts på St Andrews i stjärnspäckat Senior Open

0
0

Fyra av Storbritanniens och Irlands mest framgångsrika Ryder Cup-kaptener möts på Old Course i veckan när Senior Open avgörs på i St Andrews, i Skottland.

Sam Torrance (2002), Ian Woosnam (2006), Colin Montgomerie (2010) och Paul McGinley (2014) förde som kaptener  det europeiska Ryder Cup-laget till historiska segrar över USA.

Torrance och Montgomerie har gemensamma fina minnen från just Old Course. 1995 spelade de i lag med Andrew Coltart när Skottland vann Alfred Dunhill Cup på Old Course.

Tio år senare, 1995, slutade Montgomerie tvåa i The Open efter Tiger Woods, och tre månader senare vann han Alfred Dunhill Links Championship – en efterföljare till Dunhill Cup – på samma bana.

– Senior Open är höjdpunkten på årets golfschema, säger Montgomerie, som vunnit tre Senior Majors sedan han fyllde 50. Han skulle gärna lägga Senior Claret Jug till listan över vunna titlar.

– Det är underbart att vi spelar Old Course, äntligen. Det är inte bara bra för seniorgolfen, utan för golf i allmänhet. [quotes quotes_style=”bquotes” quotes_pos=”right”]Fältet i år kommer att vara exceptionellt. [/quotes]När jag spelar i USA snackar alla om St Andrews och jag kan försäkra att ingen som spelar på PGA Champions Tour kommer att stanna hemma.

– Båda mina segrar, som representant för Skottland år 1995 och individuellt 10 år senare, är betydelsefulla. Varje vunnen tävling i St Andrews är en milstolpe och alla som har gått över Swilcan Bridge på väg till seger kommer för alltid att minnas det. Det blir en fantastisk ära för den som får spela den rollen på söndag.

Torrance, som spelade i fem Open på St Andrews under sin karriär (702 tävlingar på European Tour!), är lika entusiastisk som Montgomerie.

Sam Torrance och Ian Woosnam. Bild: Getty Images.

– Jag är glad att Senior Open äntligen kommer till Old Course. Jag önskar bara att det hade hänt för 14 år sedan när jag fyllde 50! Det har alltid varit ett privilegium att spela där. Jag älskade banan första gången jag såg den. Den är ikonisk. Ingen annan plats kan matcha historien och traditionen där, och jag har så bra minnen från Dunhill Cup och från när jag vann Alfred Dunhill Links Championship 2003 med min son, Daniel.

Woosnam kom delad fyra i The Open 1990 när Nick Faldo vann.

– Det finns en påtaglig känsla av historia på St Andrews som ingen annan plats kan matcha. Jag skulle älska att vara med i striden om min första Senior Major i år och det kommer att bli en enastående tävling när så många stora mästare samlas för att skapa mer historia på den berömda Old Course.

McGinley, 51, är den yngste i kaptenskvartetten:

– Det kommer att bli ett stjärnspäckat startfält. Att tävlingen går på St Andrews betyder att alla de stora namnen kommer att åka över från USA. Jag kan inte vänta. Mitt första intryck av banan härstammar från 1993, när jag spelade i Dunhill Cup, och är detsamma som i dag: Det är den bästa platsen i världen att spela golf på. När du går på tee känner du historien, atmosfären. [quotes quotes_style=”bpull”]Det är en andlig känsla. Varje gång du peggar upp känns det speciellt.[/quotes]

Bernhard Langer är titelförsvarare i ett startfält, som inkluderar två vinnare av The Open på Old Course: Nick Faldo och John Daly.

Ladda fler relaterade artiklar
Ladda fler av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Tour

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Banan försvann under andra världskriget – nu återuppstår den

The Lido Golf Club försvann under andra världskriget. I dag är många golfhistoriker överen…