Hem Spelare En stor mästare kommer äntligen hem – Molinari klar för Italian Open

En stor mästare kommer äntligen hem – Molinari klar för Italian Open

0
0

Francesco Molinari har inte spelat golf i hemlandet Italien på 18 månader när han i oktober åker till Rom för Italian Open som spelas mellan 10 och 13 oktober.

Det är årets femte Rolex Series-tävling.

Det har hänt en hel del sedan han var hemma i Italien senast. Molinari har vunnit sin första Rolex Series-tävling (BMW PGA Championship), han vann 147: e upplagan av The Open Championship och bidrog starkt till Europas Ryder Cup-seger i Frankrike med fem poäng på fem matcher.

36-årige Molinari avrundade sedan 2018 med att bli den första italienare att vinna Race to Dubai och toppade Europatourens poängliga före Patrick Reed och Tommy Fleetwood.

– Det kommer att bli fantastiskt att komma tillbaka till Italien, och särskilt till Rom, som en stor mästare, säger Molinari.

– Jag älskar Italian Open och de italienska fans som har stöttat under alla år. Att vinna en Rolex Series-händelse hemma framför familj och vänner, det skulle vara något speciellt.

Molinari är den ende italienare som vunnit sitt Italian Open två gånger sedan tävlingen anslöt till Europatouren  1972 och han kommer att sikta in sig på en tredje Open-titel i den 76: e upplagan av den historiska tävlingen.

Molinari har haft ett bra år – han vann sin tredje PGA Tour-titel (Arnold Palmer Invitational) och kom delad femma i Masters, hans bästa resultat på Augusta National till dags dato. Förra veckan var han topp 20 i US Open.

Tävlingen spelas på Olgiata Golf Club. Banan, som ligger ett par mil norr om Rom, är en klassisk trädkantad golfbana designad av engelske arkitekten C. Kenneth Cotton och ombyggd av Jim Fazio 1996.

Ladda fler relaterade artiklar
Ladda fler av Dagens Golf
Ladda fler i Spelare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Åke Nilsson vinnare i Norge efter avslutande 67:a

Efter en avslutande rond på 67 slag tog Kristianstads Åke Nilsson årets första seger när G…