Hem SGT Åke Nilsson vinnare i Norge efter avslutande 67:a
SGT

Åke Nilsson vinnare i Norge efter avslutande 67:a

0
0

Efter en avslutande rond på 67 slag tog Kristianstads Åke Nilsson årets första seger när Gamle Fredrikstad Open avgjordes på norska Gamle Fredrikstad Golfklubb.

– Helt fantastiskt, det är alltid fantastiskt kul att vinna. Jag var lite smånervös i början och kom lite fel in i spelet men hittade snabbt tillbaka till rytmen och krigade mig tillbaka med birdies på hål 6, 7 och 8 och då var jag med i matchen igen, säger Åke Nilsson efter segern i Gamle Fredrikstad Open.

– Jättefint arrangemang, banan är i kanonskick och greenerna är i världsklass. Det har varit hur bra som helst, säger Åke Nilsson som gärna kommer tillbaka till Gamle Fredrikstad Golfklubb.

Åke slutade tvåa vid den andra tävlingen av SGT Winter Series i början av mars och har därefter haft en placering topp-10. I och med denna seger tar han ett hopp upp på Golfbox Nordic Golf Leauge Ranking till sjätte plats från den 20:e plats han hade innan Gamle Fredrikstad Open.

Tvåa slutade Adam Eineving från Chalmers Golfklubb. Detta är Adams tredje tävling ingående i Nordic Golf Leauge i år. Det har blivit två missade kvalgränser och en 28:e plats förra vecka på Österlen. Adam har dock redan en seger i år. Seger kom som caddie åt Marcus Kinhult när Skaftöspelaren tog sin första Europatourseger i British Masters i början av maj.

Nästa tävling på Swedish Golf Tour för herrar är Camfil Nordic Championship på Åda Golf & Country Club 4–6 juli. Innan dess avgörs Tinderbox Charity Challenge – For De Vildeste Fugle på Ecco Tour som även den ingår i Nordic Golf Leauge.

Ladda fler relaterade artiklar
Ladda fler av Dagens Golf
Ladda fler i SGT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så enkelt kan du lära dig att slå en fade om du normalt drawar bollen

Om du har en sving som går inifrån och ut så har du antagligen lite problem med att slå en…