Hem Spelare Efter succén på Carnoustie – nu kan Bernhard Langer bli historisk på St Andrews

Efter succén på Carnoustie – nu kan Bernhard Langer bli historisk på St Andrews

0
0

Från en major till en annan…

Bernhard Langer, 61, kom på 24:e plats i den 147:e upplagan av The Open.

Nu ska han försöka vinna Senior Open Championship på en bana inte långt därifrån: St Andrews Old Course.

Det skulle i så fall bli en historisk 11:e Senior Major för Langer. Efter förra årets Senior Open-seger på Royal Porthcawl blev han den förste som lyckats att nå milstolpen på tio senior majors .

Samtidigt kan Langer slå Gary Players och Tom Watsons rekord genom att bli den första spelaren för att vinna The Senior Open fyra gånger. Han är sugen på att slå det rekordet.

”Det är alltid fantastiskt att komma tillbaka till Old Course”, säger Langer. ”Det kan alltid vara sista gången. När du nått min ålder vet du aldrig om det kommer en annan möjlighet. Det var fantastiskt att vara på Carnoustie, och sedan spelar vi St Andrews back-to-back. Det blir inte mycket bättre än så.”

”Jag älskar linksgolf, och jag älskar att spela dessa mästerskapsbanor. Det är kul att vara här och att ha den här typen av väder, och  golfbanan ser fenomenal ut.”

Langer, som fick sin plats på Carnoustie förra veckan efter förra årets Senior Open-framgång, tror att han inte kunde ha förberett sig bättre för vad som komma skall: Old Course blir en tuff test.

”Det var bra bara att spela på linkskgräs, få känslan av marken, sanden och vinden”, sa han. ”Jag kan inte se ett bättre sätt att förbereda mig på än det. Jag ser fram emot det.

”Jag minns inte några detaljer om mitt första besök i St Andrews. Men jag kommer ihåg att jag inte trivdes alls. Det var en av mina första linksupplevelser och jag tänkte ”det här är inte golf”. Du står på en tee, du ser ett par sanddyner och vet inte vart du ska slå – du slår och tycker att det är bra, så hamnar du i en potbunker och har blinda slag.”

”När jag kom dit en andra, tredje och fjärde gång började det växa i mig. Senare lärde jag mig att det var en fenomenalt utformad bana och ett bra test.”

En seger på Old Course i veckan skulle han ranka som en av hans bästa prestationer.

”Jag har blivit välsignad med en lång och framgångsrik karriär. Jag har vunnit över hela världen, spelat Ryder Cup och vunnit ett par majors på den vanliga touren, tio på Senior Tour, och jag har vunnit i mitt hemland. Alla dessa rankar där uppe.”

”Att vinna här på St Andrews skulle betyda mycket, ingen tvekan om det.”

Langer är en av 38 tidigare Ryder Cup-spelare, 20 Majorvinnare och 23 Senior Majorvinnare som spelar på The Home of Golf i veckan. Startfältet inkluderar Nick Faldo, Tom Lehman, Colin Montgomerie, Tom Watson och Ian Woosnam.

Ladda fler relaterade artiklar
Ladda fler av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Spelare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Detta är Italiens bästa golfhotell – vann priset för femte gången

Chervò Golf Hotel Spa & Resort San Vigilio har belönats för femte gången under World G…